Our website uses  cookies for statistical purposes.

Our Articles

Traducator Autorizat Romana-Turca

Traducator Autorizat Romana-Turca

Puteti apela cu incredere la echipa noastra de traducatori din Bucuresti atunci cand aveti nevoie de traduceri in turca.

Un traducator autorizat romana-turca din echipa noastra va poate ajuta atunci cand doriti traducerea unor documente in sau din aceasta limba.

Biroul nostru de traduceri din Bucuresti lucreaza cu o echipa de traducatori cu experienca care va pot ajuta cu traduceri legalizate in turca, dar si traduceri autorizate, fara incheierea de legalizare.

Oferim servicii de traducere si retroversiune, respectiv traduceri din turca in limba romana.

Tipuri de traduceri oferite de un traducator autorizat romana-turca

Echipa noastra va poate ajuta cu traducerea oricarui tip de document. Va prezentam mai jos cateva exemple des intalnite:

 • Documente personale: oferim traduceri in turca pentru documente precum diplome de absolvire, certificate de nastere sau de casatorie, acte de proprietate sau alte documente;
 • Documente pentru companii/in scop comercial: un traducator autorizat romana turca din echipa noastra va poate ajuta cu traducerea actelor constitutive ale companiei, precum si a certificatelor emise de institutii din Romania si din Turcia;
 • Traduceri tehnice: va putem ajuta cu traduceri din turca pentru manuale de utilizare, carti tehnice sau brevete;
 • Traduceri medicale: traducerea fiselor de externare, a buletinelor de analize sau a altor documente medicale; acestea le sunt utile pacientilor care decid efectuarea unor proceduri medicale in Turcia iar medicii le solicita pentru acest lucru o traducere legalizata in turca a anumitor acte sau documente.
 Quick Facts  
Traduceri romana-turca pentru documente personale

– certificat nastere/deces,

– certificat casatorie/divort,

– acte de propietate,

– testamente,

– scrisori, etc.

Traduceri pentru documente pentru studii

– diplome,

– lucrari de licenta/master/doctorat,

– lucrari academice,

– cereri de transfer,

– planuri de curs, etc.

Traduceri pentru documente de angajare

– contract de munca,

– anunturi angajare,

– fisa postului,

– CV,

– scrisoare de recomandare, etc.

Alte tipuri de documente pentru traduceri romana-turca

– documente medicale,

– documente comerciale,

– documente juridice,

– documente tehnice, etc.

Traduceri autorizate vs. legalizate

Traducerea legalizata implica si autentificarea unui notar oficial.

Servicii de traduceri urgente

Biroul nostru de traduceri din Bucuresti este disponibil si in cazul unor situatii de urgenta.

Servicii de interpretare (DA/NU)

DA

Procesul de traducere si legalizare a documentelor

Se traduc documentele originale in turca de catre traducatorii nostri autorizati;

Documentele sunt legalizate de catre un notar public.

Durata procesului 

In functie de complexitatea lucrarilor, intre o zi si cateva saptamani.

Autorizare translatori Autorizatia Ministerului Justitiei
Traduceri legalizate pentru documente electronice

Este necesara semnatura fizica sau stampila pe documentul original.

Servicii de traducere in alte limbi

– spaniola,

– engleza,

– germana,

– greaca,

– italiana, etc.

Apostile (DA/NU)

DA

Pretul traducerilor legalizate in Bucuresti

Preturile incep de la 20 RON/pagina.

De ce sa alegi biroul nostru de traduceri autorizate din Bucuresti

– experienta in diverse domenii de traduceri,

– servicii rapide,

– confidentialitate,

– preturi accesibile,

– servicii suplimentare (interpretare, apostilare), etc. 

In cazul in care doriti traducerea altor tipuri de documente, echipa noastra poate estima durata de executie a traducerii in functie de numarul de pagini si de complexitatea textului.

In afara de traduceri in limba turca, va punem la dispozitie si servicii de interpretariat in si din aceeasi limba.

La cerere, un traducator autorizat romana turca din echipa noastra va poate insoti la biroul notarial sau in fata autoritatilor, atunci cand prezenta unui interpret este ceruta prin lege. Interpretariatul este de doua feluri: consecutiv si simultan. In primul caz, interpretul incepe sa traduca dupa ce vorbitorul a incheiat ideea, iar in cazul celui simultan traducerea are loc in acelasi timp (folosind casti). Interpretariatul simultan este utilizat in cadrul conferintelor sau a traingurilor.

Traduceri legalizate in turca

Traducerea legalizata este necesara atunci cand documentul este prezentat unei institutii sau este cerut in mod expres de catre autoritati in aceasta forma.

In Romania, cele mai multe institutii ale statului cer traducerea legalizata a documentelor emise in alte state. Cateva exemple includ Ministerul Educatiei, Directia pentru Imigrari sau Ministerul de Justitie.

Veti fi informat/a cu privire la necesitatea depunerii unui document tradus si legalizat in momentul in care consultati lista cu documente obligatorii pe care le aveti de depus.

In cazul in care nu sunteti sigur/a daca traducerea ceruta este legalizata sau autorizata, va recomandam sa consultati institutia publica respectiva. Aceeasi recomandare este valabila si pentru institutiile de invatamant private (fie din Romania, fie din Turcia), in cazul in care nu se specifica in mod clar daca este necesara traducerea legalizata sau autorizata a documentelor personale ale aplicantului sau a documentelor care atesta ultimele studii urmate.

O traducere legalizata in turca este una semnata si stampilata de catre traducatorul autorizat.

Traduceri limba turca legalizate

O traducere legalizata este un document care poarta semnatura si stampila birolui notarial la care s-a realizat acest pas. Practic, in plus fata de semnatura si stampila traducatorului, traducerea legalizata va include o pagina suplimentara cu un text standard prin care se certifica de catre biroul notarial traducerea.

Deseori, legalizarea este necesara pentru documente oficiale. De exemplu, daca sotul sau sotia dvs. este cetatean turc, este posibil sa aveti nevoie de o traducere legalizata a certificatului de casatorie (atunci cand il utilizati in legatura cu diverse institutii de stat, fie din Turcia, fie din Romania, iar traducerea sa fie realizata in sau din limba turca).

Este bine de stiut faptul ca pentru a putea realiza legalizarea traducerii este nevoie in mod obligatoriu de documentul original. Astfel, va fi nevoie ca traducatorul (sau persoana desemnata care se deplaseaza la biroul notarial) sa intre in posesia documentului original care poate fi predat presonal sau transmis prin curier persoanei desemnate la biroul nostru de traduceri din Bucuresti.

Dupa finalizarea legalizarii (pas care are loc de cele mai multe ori in aceeasi si sau a doua zi dupa intrarea in posesia documentului), echipa noastra va va returna atat traducerea legalizata, cat si documentul original.

Fiecare birou notarial isi stabileste propriile tarife pentru serviciile oferite. Echipa noastra va va putea oferi mai multe detalii despre pretul biroului notarial (in cazul in care acesta este un birou cunoscut si pentru care echipa noastra are informatii complete despre cele mai recente tarife).

Pentru traduceri legalizate in Bucuresti in si din limba turca in regim de urgenta, echipa noastra va poate ajuta in functie de tipul de document (daca acesta este sau nu un document tip), precum si numarul total de pagini.

Servicii de interpretare

Pe langa serviciile noastre de traduceri legalizate in Bucuresti, oferim, la cerere, si servicii de interpretare.

Mentionam ca interpretarea se concentreaza pe gestionarea limbii vorbite in timp real, in timp ce traducerile din turca se axeaza pe traducerea textelor scrise. Interpretarea poate avea un nivel de precizie mai scazut, deoarece se efectueaza instantaneu, dar traducerea textelor implica revizuirea atenta a textului.

Interpretii nostri cunosc foarte bine ambele limbi, intrucat trebuie sa traduca si sa comunice in timp real fara ajutorul materialelor de referinta. Atat interpretii, cat si echipa noastra de traducatori autorizati din Bucuresti transmit mesajul in mod clar si capteaza elementele unice ale discursului vorbit sau ale textului scris.

Interpretii si biroul nostru de traduceri turca sunt autorizati de catre Ministerul Justitiei din Romania.

Diferentele intre traducerile legalizate in turca si cele autorizate

Diferenta dintre traducerile legalizate in turca si cele autorizate consta in procesele de validare si autentificare aplicate traducerilor, precum si in scopul lor specific.

Traducerile legalizate din Bucuresti implica autentificarea semnaturii traducatorului si a documentului de catre o autoritate, cum ar fi un notar public sau o ambasada. Aceasta procedura atesta autenticitatea traducerii si a documentului original. Traducerile legalizate sunt folosite mai ales in contexte legale sau oficiale, precum contracte, documente de proprietate sau certificate de casatorie. Inainte de a alege intre cele doua tipuri de traduceri, este important sa consultati cerintele specifice ale tarii sau institutiei unde urmeaza sa utilizati documentele traduse.

Traducerile in turca autorizate sunt efectuate de traducatori autorizati. Aceste traduceri sunt recunoscute oficial si sunt adesea necesare pentru documentele oficiale. Traducatorii autorizati trebuie sa respecte standardele stricte de calitate si precizie in traducerea documentelor. Acest lucru asigura ca traducerea reflecta corect continutul documentului original si este adecvata pentru utilizarea in contexte oficiale sau legale. Exemple de astfel de documente pot fi documentele de identitate, certificatele de nastere, casatorie sau deces, precum si alte documente guvernamentale sau juridice.

Oferim servicii de traduceri legalizate in turca sau traduceri autorizate la biroul nostru de traduceri din Bucuresti.

Preturi pentru traduceri in turca

Pretul pentru traduceri se calculeaza dupa ce un traducator din echipa evalueaza documentele pentru tradus.

Pretul final poate include:

 • Pretul pentru traducere: o traducere in sau din limba turca poate incepe de la 20 lei/pagina;
 • Pretul pentru legalizare: difera in functie de biroul notarial la care se realizeaza incheierea de legalizare; poate fi estimata la 30 lei;
 • Pretul pentru apostila si supralegalizare: 50 lei + TVA pentru fiecare exemplar de act notarial, relizata la Camera Notarilor Publici;
 • Tarif suplimentar pentru apostila si supralegalizare: 50 lei + TVA pentru actele care contin mai mult de 50 de pagini.

Un traducator autorizat romana turca din cadrul echipei noastre va poate oferi mai multe detalii la cerere.

Servicii de traduceri in Bucuresti

Echipa noastra include atat traducatori autorizati care va pot ajuta cu traduceri in turca sau din turca in Romana, cat si traducatori autorizati pentru alte limbi. Va oferim servicii pentru traduceri in si din urmatoarele limbi de interes:

 • Engleza, franceza, spaniola, portugheza, italiana;
 • Bulgara, maghiara, turca, greaca;
 • Alte limbi precum cele nordice, araba, ebraica (pentru aceste limbi va rugam sa ne contactati in avans, pentru a putea stabili termenii si costurile traducerii).

Preturile se calculeaza in functie de limba in sau din care aveti nevoie de traducere, natura documentului (cartile tehnice sau documentele cu un grad ridicat de specializare pot avea un pret mai ridicat). In general, pentru traducerile urgente pretul poate fi cu pana la 50% mai mare.

Limbile care nu sunt considerate a fi de circulatie internationala au un pret mai ridicat. De exemplu, o traducere din maghiara in romana va avea un pret mai mare decat o traducere din engleza in romana.

Cum aleg un traducator autorizat din Bucuresti pentru limba turca?

Pentru a alege un traducator autorizat din Bucuresti, specializat in traduceri turca, trebuie verificata autorizatia acestuia emisa de Ministerul Justitiei din Romania.

Experienta, specializarea si recenziile traducatorului sunt, de asemenea, importante, pentru a asigura ca reflecta nevoile dumneavoastra. Specializarea traducatorului intr-un anumit domeniu, cum ar fi tehnic, medical sau juridic asigura o traducere mai precisa si mai adecvata pentru contextul specific.

Puteti discuta cu echipa noastra pentru discuta cerintele dumneavoastra, dar si pentru a obtine oferte si stabilirea detaliilor colaborarii. Oferim atat servicii de autorizare cat si traduceri legalizate in turca.

Daca sunteti interesati sa aflati mai multe despre limba turca, iata cateva statistici si informatii interesante despre aceasta limba:

 • Limba turca are aproximativ 80 – 90 de milioane de vorbitori;
 • Este limba nationala a Turciei si a Ciprului de Nord si este vorbita si in grupuri mai mici in Europa si unele zone din Asia Centrala;
 • Turca este a 13-a limba ca numar de vorbitori in lume;
 • Limba turca nu clasifica substantive si nu are genuri gramaticale;
 • Formele pronumelui si ale verbelor la a doua persoana plural sunt folosite pentru a arata respect sau politete.

Va invitam sa ne contactati pentru informatii complete despre serviciile de traducere oferite de catre biroul nostru de traduceri din Bucuresti.