Our website uses  cookies for statistical purposes.

Our Articles

Traducator Romana-Greaca

Traducator Romana-Greaca

Cautati un traducator romana greaca? Cabinetul nostru de traduceri din Bucuresti lucreaza cu traducatori autorizati pentru limba greaca.
 
Va putem ajuta cu diferite tipuri de traduceri atunci cand aveti nevoie de traducerea si legalizarea unor documente in sau din limba greaca.
 
traducere din romana in greaca poate fi necesara atat pentru turistii care calatoresc in Republica Elena, dar si pentru aceia care doresc sa aplice pentru studii in Atena sau intr-un alt oras. Traducatorii nostri raspund mai jos la cateva intrebari importante. 

Traduceri Greaca  
 Traducere si retroversiune romana-greaca  Da

Acreditare traducator romana-greaca 

 Traducator autorizat de Ministerul Justitiei

Traduceri acte persoane fizice 

 Certificate de casatorie, de deces, bilet de externare, diplome, cazier, etc.

 Traduceri acte persoane juridice Actul Constitutiv, Certificatul de Inregistrare al companiei, documente emise de catre ANAF, extrase bancare, etc. 
 Traduceri juridice

 Da

 Alte tipuri de traduceri

Tehnice, lucrari de diploma, medicale, etc. 

Traduceri romana-greaca si greaca-romana legalizate 

Da. Echipa noastra va poate comunica locatia biroului notarial 

Obligatii pentru legalizarea traducerii 

Prezentarea documentului original in fata notarului public 

Traduceri romana-greaca si greaca-romana in regim de urgenta 

Da, in functie de caz si complexitatea traducerii 

 Calculul paginii de traducere O pagina contine 2.000 de caractere cu spatii 
 Pretul pentru traduceri romana-greaca

Incepand de la 40 lei/pg 

 Pretul pentru traduceri greaca-engleza sau alte limbi

In general, cu 50% in plus fata de tariful pentru traducere romana-greaca 

 Pretul pentru traduceri legalizate

Tariful notarului, stabilit de catre biroul notarial, achitat in momentul preluarii traducerii 

 Plata

Cash 

 Cand sa ne contactati  Imediat ce intrati in posesia documentului pentru tradus

 

Ce traduceri poate realiza un traducator romana greaca?

 
Un traducator din cadrul echipei noastre va poate ajuta cu traducerea urmatoarelor documente:

 • Certificate auto;
 • Acte de proprietate;
 • Documente personale (certificat de casatorie, certificat de nastere);
 • Diplome si acreditari;
 • Atestate, adeverinte, imputerniciri si multe alte tipuri de documente.

La cerere, putem asigura si traducerea in limba greaca a documentelor medicale. Acestea pot reprezenta trimiteri medicale, bilete de iesire din spital, buletine de analize, sau alte documente. Un traducator romana – greaca va poate ajuta cu aceste traduceri cu grad mare de specializare pentru a va asigura ca medicul sau personalul medical din Grecia care va citi aceste documente va intelege exact datele despre diagnosticul si istoricul dumneavoastra medical.

Care este pretul pentru o traducere din romana in greaca?

 
Pretul per pagina pentru o astfel de traducere poate fi calculat in functie de tipul de text tradus.

De cele mai multe ori, pagina este calculata ca avand 2.000 de caractere cu spatii. In alte cazuri, se poate calcula in functie de numarul de cuvinte (unde 300 de cuvinte sunt echivalentul unei pagini).

Este bine de avut in vedere acest mod de calcul intrucat documentul primit in format fizic sau electronic poate avea mai putine pagini decat cel calculat in final de catre un traducator romana-greaca.

Astfel, diferenta dintre numarul de pagini estimate de catre client inainte de a contacta birou si numarul de pagini calculat la final de catre traducator poate fi diferit (uneori, o pagina sau doua mai mult, de exemplu).

Diferenta dintre numarul de pagini aparent si cel final este data atat de particularitatile documentului (o marime de font foarte mica, de exemplu), cat si de textul inclus in tabele sau in imagini inserate in text (in cazul in care documentul contine astfel de imagini pentru care este necesara traducerea textului in scopul de a pastra integritatea sensului inscrisului).

Numarul total al paginilor este calculat cu precizie dupa incheierea proiectului de traducere. Un traducator romana greaca din cadrul echipei noastre va poate oferi mai multe informatii despre pret dupa o prima vizualizare a documentului propus pentru traducere.
 
Va oferim mai jos cateva informatii despre preturile pentru traduceri

 • traducere romana greaca poate incepe de la 20 de lei per pagina;
 • taxa pentru legalizarea la notar se achita separat, de catre client, si poate fi de aproximativ 30 de lei (in functie de notarul ales);
 • in plus, pentru apostilarea la Camera Notarilor Publici, veti avea de achitat 35 lei + TVA pentru fiecare act.

 Va rugam sa retineti ca acestea reprezinta costuri aproximative.
 

Realizati traduceri greaca in regim de urgenta?

 
Da. Echipa noastra va poate ajuta cu traduceri efectuate in regim de urgenta. De cele mai multe ori, acestea sunt traducerile realizate in decurs de 24 de ore atunci cand nu depasesc zece pagini. Cu toate acestea, complexitatea traducerii poate influenta termenul de livrare. In cazul in care aveti nevoie de o traducere urgenta in limba greaca va recomandam sa luati legatura cat mai repede cu echipa noastra, pentru a va putea comunica data posibila de livrare.
 
Va rugam sa retineti faptul ca, pentru documentele legalizate la un notar public, va fi necesar documentul original in momentul in care se solicita serviciile unui traducator romana greaca pentru a se punea finaliza legalizarea traducerii.
 

Intrebari despre traducerile legalizate

 
Biroul nostru de traduceri din Bucuresti asista clientii care au nevoie de o traducere romana greaca, atat autorizata cat si legalizata.
 
Va prezentam mai jos, pe scurt, cateva informatii despre aceste tipuri de traduceri:
 

 1. traducerea autorizata poarta semnatura si stampila unui traducator romana greaca autorizat de catre Ministerul Justitiei;
 2. o traducere autorizata poate fi utila in mai multe cazuri, precum atunci cand este necesar sa depuneti unele documente traduse din limba greaca la autoritatile romana;
 3. traducerea legalizata poarta, in plus fata de semnatura si stampila unui traducator romana greaca, si antetul, semnatura si stampila biroului notarial;
 4. de cele mai multe ori, autoritatile pot solicita traducerea legalizata, nu doar autorizata, atunci cand este vorba despre documente oficiale emise de institutiile din Grecia si care va sunt necesare in Romania.

 Asadar, un traducator romana greaca din cadrul echipei noastre va poate ajuta cu ambele tipuri de traduceri, cu mentiunea ca, in cazul celei legalizate, este necesara si prezenta in fata notarului.
 
Asa cum am mentionat anterior, de cele mai multe ori este necesar documentul original ce a fost tradus in limba greaca, pentru a se putea efectua legalizarea acestuia. Acest lucru inseamna ca este bine sa stiti de la inceput ce tip de traducere va este necesara. Schimbarile ulterioare sunt posibile, insa vor implica un drum la biroul notarial, in cazul in care ati solicitat traducerea autorizata, nu legalizata, precum si refacerea documentului (pentru a include incheierea de legalizare, care este diferita de cea de autorizare).
 
Mai jos raspundem pe scurt la cateva intrebari frecvente:

Trebuie sa ma deplasez la biroul dumneavoastra?

Acest lucru nu este necesar. Cu toate acestea, trebuie sa va asigurati ca ne puteti trimite prin e-mail documentul scanat (avand o calitate foarte buna, pentru a fi lizibil). In cazul in care aveti nevoie de o traducere autorizata, vom stabili datele de livrare prin curier.

Asa cum am mentionat anterior, pentru a realiza legalizarea traducerii, este nevoie ca un traducator romana greaca sa fie autorizat de Ministerul Justitiei si sa aiba specimenul de semnatura depus la biroul notarial la care se va face legalizarea. Acest lucru poate implica deplasarea dumneavoastra pana la biroul nostru pentru a ne preda documentul original, pentru ca apoi echipa noastra sa legalizeze traducerea la biroul notarial la care traducatorul pentru limba greaca are depus specimenul de semnatura. La final, va vom livra prin curier sau ridicare personala atat traducerea legalizata cat si documentul original.

Cat va dura sa imi traduceti documentul?

Termenul de livrare variaza in functie de numarul de pagini. Cu toate acestea, pentru traducerile urgente, echipa noastra poate efectua traducerea in decurs de 24 de ore, in cazul in care aceasta nu depasesc 10 pagini.

Pentru documentele tip, de o pagina, poate fi posibila livrarea in decurs de 24-48 de ore. Cu toate acestea, timpul de livrare va fa fi comunicat dupa ce un traducator romana greaca din echipa noastra evalueaza documentul/documentele.

Cum pot plati?

Prin transfer bancar sau numerar.

Va invitam sa ne contactati daca doriti mai multe informatii despre traduceri greaca.
 
Biroul nostru va ajuta si cu traduceri in si din alte limbi de circulatie internationala, precum Spaniola, Italiana sau Germana.